Documentaires

Documentaires

In aanloop naar 5 mei maakt het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid 2024 mini-documentaires.

Son Mieux

Son Mieux is Ambassadeur van de Vrijheid en ging daarom voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei in gesprek met Diana Burkot  van het Russische Pussy Riot, de feministische en politieke punkrockband. Samen namen ze een nieuwe ’live performance video’ van het nummer Feels  op.

Claude

Claude is Ambassadeur van de Vrijheid en maakte daarom voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei een korte docu over vrijheid. In de docu gaat Claude in gesprek over vrijheid met jongeren en zijn vroegere leraar Kees.

Wende

Wende is Ambassadeur van de Vrijheid en maakte daarom voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met Amnesty International een korte docu over activisten die vastzitten vanwege hun kunstuitingen. Met drie van hen gaat ze in gesprek: de Saudische Manahel, Maykel uit Cuba en de Russische Sasha.
Je kunt nu voor hen in actie komen: teken hier de petitie 

 

FLEMMING

FLEMMING is Ambassadeur van de Vrijheid en maakte daarom voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met het Wereldmuseum (@wereldmuseum.amsterdam) een podcast over zijn familiegeschiedenis.”

 

Bekijk de documentaires van voorgaande jaren