In aanloop naar 5 mei maakt het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid 2018 mini-documentaires. Hierin worden de ambassadeurs geïnterviewd over wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent.

MY BABY is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, die in 2012 werd opgericht in Amsterdam. De muziekstijl is een mix van blues, dance, funk en soul. MY BABY sloot 2017 af met een succesvolle club en eurpose tour. MY BABY staat op 5 mei op de podia van de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Haarlem, Limburg en Brabant.

Ronnie Flex werd bij het grote publiek bekend van de hits, Drank & Drugs en Blijf bij mij. Hij speelt samen met Deuxperience, een live band die gevormd wordt door een kunstenaarscollectief, op het Bevrijdingsfestival in Gelderland, Flevoland, Groningen, Drenthe en Friesland.

Fedde Le Grand reist als DJ de hele wereld over en is o.a. bekend van zijn grote hit Put your hands up 4 Detroit. Hij speelt op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Den Haag, Zeeland, Overijssel, Zuid-Holland en Utrecht.

Bekijk de documentaires van voorgaande jaren