5 mei vieren we dit jaar op Bevrijdingsfestivals.nl! De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op Bevrijdingsdag een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten.

Dit jaar bezoek je dus niet één festival, maar vind je op deze website een blokkenschema met het programma van alle veertien Bevrijdingsfestivals, gevuld met zang, dans, muziek, theater en gesprekken over vrijheid. De Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser verbinden de festivals met een livestream vanuit een bijzondere locatie.

Deze website is een initiatief van de veertien Bevrijdingsfestivals en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het vfonds sponsort dit programma.

Ga op Bevrijdingsfestivals.nl naar het blokkenschema. Van elk festival is een programma met livestreams beschikbaar. Kijk welke streams er op dat moment te zien zijn, klik een stream naar keuze aan en begin met kijken!

De streams zijn gratis. Je hoeft je dus niet aan te melden voor een toegangsbewijs.

De eerste stream begint op 5 mei al om 08.00 uur ’s ochtends! Het programma eindigt om 0.00 uur. Gedurende de dag is er op elk moment een stream te bekijken. Dus kijk gezellig mee!

De streams zijn gratis. Je hoeft je dus niet aan te melden voor een toegangsbewijs. Klik en begin met kijken!

Op 5 mei, gedurende de dag, zijn er verschillende streams gevuld met zang, dans, muziek, theater en gesprekken over vrijheid. De Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser verbinden de festivals met een livestream vanuit een bijzondere locatie. Klik en begin met kijken!

Een smartphone, tablet of computer heb je nodig om de streams te bekijken. Zorg er wel voor dat je device geüpdatet is.

Ook een snelle internetverbinding is aan te raden. Het liefst WiFi of een vaste internetverbinding, maar een beetje goede 4G-verbinding is ook bruikbaar om van de streams te genieten.

Als je goed internet hebt in het buitenland is dat geen enkel probleem.

Sommige streams wel, maar lang niet alle. Dus zorg dat je er op 5 mei op tijd bij bent!

Dit kan te maken hebben met je cookies in de browser. Verwijder deze en start de browser opnieuw op.

Ook kan het zijn dat je adblocker of antivirusprogramma de streams blokkeert. Schakel ze uit en probeer het opnieuw.

Mocht dit niet lukken, probeer dan een andere browser of update je huidige browser.

Probeer een andere afspeelkwaliteit, controleer je internetverbinding en refresh de pagina een aantal keer.

Mocht dit niet lukken probeer dan het volgende:
Verwijder je cookies in de browser en start de browser opnieuw op.

Ook kan het zijn dat je adblocker of antivirusprogramma de streams blokkeert. Schakel ze uit of maak een uitzondering voor deze website en probeer het opnieuw.

Mocht dit niet lukken, probeer dan een privé of incognito tabje of een andere browser of update je huidige browser.

Controleer of je geluid in de video-speler niet op mute staat. Mocht deze niet op mute staan, controleer dan in de instellingen van je device waar het geluid heen gaat. Het kan zo zijn dat het geluid naar een Bluetooth-speaker of koptelefoon wordt gestuurd. Kom je er nog steeds niet uit? Refresh dan de pagina of probeer een andere browser.

Het kan heel erg druk worden als veel bezoekers tegelijkertijd een stream proberen te bekijken. We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers tegelijkertijd de site kunnen bezoeken. Maar als je er niet op kunt, wacht dan even en probeer het later nog een keer.

Mocht je vraag er hierboven niet bij staan, stuur ons dan een berichtje via Instagram (@nationaalcomite4en5mei), Facebook (@nationaalcomite4en5mei) of Twitter (@Comite4en5mei).