World’s Best News

Test je wereldbeeld

Wanneer je het nieuws volgt, lijkt het alsof de wereld één groot tranendal is. Een kwart van de Nederlanders zegt dat ze soms of vaak het nieuws mijden omdat ze er somber van worden. Maar is dat wel nodig? Staat de wereld er werkelijk zo slecht voor als we denken? Hoe vormen de media ons wereldbeeld?

Tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei daagt World’s Best News bezoekers uit om hun wereldbeeld te testen via een korte quiz: hoe denk je dat het ervoor staat met het aantal oorlogen en oorlogsslachtoffers, levensverwachting, veiligheid en gezondheid van de mens? Klopt jouw beeld met de cijfers? Wat is de rol van de media? Hoe kun je goed geïnformeerd blijven zonder er somber van te worden?

World’s Best News wil mensen inspireren met vooruitgang. Dat doen we niet voor niets. De wereld staat er op veel fronten beter voor dan een paar decennia geleden, maar er is bijna niemand die het ons vertelt. Door mensen te informeren over de vooruitgang hopen we hen te inspireren en betrokken te houden.

Ga naar de website