2020

Roxeanne Hazes was één van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020. De populaire zangeres leest voor uit het boek met de oorlogsherinneringen van Salo Muller. Als joods jongetje werd hij opgepakt, maar overleefde de oorlog. Roxeanne gaat – vanwege de coronamaatregelen – online in gesprek met Salo. Ze spreken over vrijheid en wat oorlog als kind met je doet. Benieuwd wat hij nu met zijn herinneringen doet? Bekijk dan snel deze film!

Snelle was één van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020. De populaire rapper en zanger vaart mee met een marineschip van defensie, die op missie is in de Caraïbische Zee. Daar ervaart hij hoe het is als je geen kant op kunt en er om je heen alleen maar water is. Ook spreekt hij met de militairen. Wat betekent vrijheid voor hen en zijn ze bereid hun leven te geven voor onze vrijheid? Benieuwd naar hun antwoorden? Bekijk dan snel deze film!

Het dj-duo Lucas & Steve, bestaande uit Lucas de Wert en Steven Jansen, was één van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020. De jongens gaan op bezoek bij hun oma’s, die (op gepaste afstand) over hun oorlogsherinneringen vertellen. De ene oma herinnert zich hoe ze als vierjarige naar de schuilkelder moest. De andere oma weet dat haar man, Stevens opa, maar één boterham per dag te eten had. De oma’s zijn het er dan ook over eens dat je altijd bij vrijheid stil moet staan. Uiteraard hebben ze nog een paar mooie lessen voor hun kleinzoons. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk dan snel deze film!

Kris Kross Amsterdam was één van de Ambassadeurs van de Vrijheid 2020. Het populaire dj-collectief bestaat uit de broers Sander en Jordy Huisman en Yuki Kempees. Afgelopen februari (voor de coronamaatregelen ingingen) waren de dj’s in Indonesië voor een korte documentaire over hun Indonesische roots. Zowel de opa van Sander en Jordy als de opa van Yuki hebben een link met het land. Benieuwd naar die link? Bekijk dan snel deze film!