MY BABY

MY BABY

MY BABY is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, die in 2012 werd opgericht in Amsterdam. De muziekstijl is een mix van blues, dance, funk en soul. MY BABY sloot 2017 af met een succesvolle club en eurpose tour. MY BABY stond op 5 mei op de podia van de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Haarlem, Limburg en Brabant.

‘We voelen meer dankbaarheid voor wat we mogen doen’

Cato van Dijck: “Tijdens onze Europese tour van afgelopen najaar hebben we een grensovergang en een kamp in Servië̈ bezocht, waar vluchtelingen ‘gevangen’ zaten. Zij wilden verder Europa in, maar mochten niet door.”

Joost van Dijck: “Van ons bezoek is een minidocumentaire gemaakt, die rond 5 mei te zien zal zijn op internet en ook op de Bevrijdingsfestivals.”

Kracht

Daniel Johnston: “Het indrukwekkendste vind ik de innerlijke kracht van die mensen. Ze hebben zo weinig, maar blijven hoop houden op een betere toekomst. Dat zie je alleen al aan hun uitstraling, hun gezichten. Dat komt hard binnen.”

Cato: “Het was ons eigen idee om daar naartoe te gaan. Wij touren veel en gaan en staan waar we willen, maar dat geldt dus niet voor deze mensen. Hoe zo’n situatie is, daar had ik eigenlijk geen voorstelling bij. Wij wilden deze mensen een gezicht geven. Het zijn geen gelukszoekers, maar mensen die gewoon veiligheid willen en toegang tot basisbehoeftes. Dat krijgen wij gratis en voor niets, daar staan we niet altijd bij stil.”

Dankbaarheid

Joost: “Je weet dat er nare dingen in de wereld gebeuren, maar als je deze mensen dan spreekt… Ik vond het confronterend.”

Cato: “We hopen dat mensen door onze korte documentaire dieper zullen beseffen wat ze zelf hebben. En dat je dat kunt vieren met elkaar, bijvoorbeeld op de Bevrijdingsfestivals. Door onze ervaringen in Servië̈ voelen wij zelf meer dankbaarheid voor wat we mogen doen.”

Vorm van vrijheid

Daniel: “Ergens voel ik nu ook een verantwoordelijkheid. Als je wordt gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid, dan heb je – denk ik – ook de taak om bewustzijn te creëren bij anderen.”

Joost: “Eigenlijk proberen we dat altijd al te doen. In principe is een optreden voor ons altijd al een vorm van vrijheid uitdragen, we willen er elke keer een feestje van maken. In feite zijn we altijd al vrijheidsambassadeurs op het podium.”