Bevrijdingsfestivals van start!

5 mei 2016

Met het ontsteken van het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in Groningen heeft minister-president het officiele startsein gegeven voor de Bevrijdingsfestivals. In een toespraak voorafgaande aan de ontsteking deelde Rutte  zijn vrijheidswens met het publiek. Op een wensvlinder schreef hij: "vrijheid is kunnen zijn wie je bent."

Hij zei ook dat het bijzonder is vandaag in Groningen te zijn. Want in Pekela in Groningen begon in 1941 de communistische opstand. De communisten waren belangrijk voor het verzet en werden ook op verschrikkelijke wijze door de Duitsers vervolgd.

Bevrijdingsfestivals

Verspreid over 14 festivals door heel het land vieren honderdduizenden Nederlanders dat we 71 jaar geleden bevrijd zijn en dat we sindsdien in Nederland vrijheid kunnen en mogen leven.

Maar we staan ook stil bij het feit dat wij in Nederland dan wel vrij zijn, maar dat er overal op de wereld nog steeds oorlog is. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is er nog geen dag geweest waarop er geen oorlog was in de wereld. 

De weergoden lijken mee te werken, dus niets staat in de weg om deze 5 mei tot een overgetelijke dag te maken!

Foto: Chris van Houts

Bevrijdingsfestivals van start!
Logo Nationaal Comité 4 en 5 mei

Deel deze pagina