Broederliefde

Ambassadeur van de Vrijheid

'Liefde hoort ook bij vrijheid'

De Rotterdamse vrienden Edson, Emms, Jerr, Mella en Sjaf vormen sinds 2013 de hiphopformatie Broederliefde. De groep was in 2016 de 'meest gestreamde artiest' in Nederland op Spotify. De single Jungle is daar inmiddels ruim 26 miljoen keer beluisterd. Ook stond het derde album Hard Work Pays Off 2, dat vorig voorjaar verscheen, veertien weken op 1 in de Album Top 100 - een record.

Emms: “Ik ben blij dat we Ambassadeur van de Vrijheid mogen zijn.”
Sjaf: “Door de bevrijding kunnen we in Nederland gewoon doen en zeggen wat we willen. Ik vind het belangrijk dat we daar met z’n allen bij stilstaan en daar kunnen wij nu aan bijdragen.”
Edson: “Rotterdam is in de oorlog natuurlijk platgebombardeerd, maar wij staan straks op het podium: vijf jongens uit Rotterdam. Dat maakt het extra speciaal. Wij kunnen de mooie kant van Rotterdam laten zien.” 

Jerr: “Voor mij is 4 mei een dag die draait om respect voor de mensen die voor ons hebben gestreden. Ik ben ook altijd twee minuten stil om acht uur ’s avonds.”
Sjaf: “Geen van onze familieleden heeft de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Maar door wat we op school hebben geleerd, weten we natuurlijk wel waarom herdenken belangrijk is.”

Edson: “Ik moet denken aan meester Kievit in groep zeven. Hij liet altijd oorlogsfilms zien en die maakten veel indruk. De beelden van de concentratiekampen zal ik nooit meer vergeten. Ik had soms tranen in mijn ogen.”

Emms: “Op 5 mei willen we liefde geven, dat is denk ik het belangrijkste. Liefde hoort ook bij de vrijheid.”
Mella: “We gaan een feestje bouwen. De vrijheid zullen mensen dan vanzelf wel voelen.”

Broederliefde speelt op 5 mei in

Logo Nationaal Comité 4 en 5 mei

Deel deze pagina